Übernachten mit stil und kleine verweise auf die friesischen elfstädte.
Luxuriöses b & b in friesland

Die friesischen Elfstädte sind untrennbar mit Friesland verbunden. Keine Stadt ist gleich, aber zusammen bilden sie den bekanntesten Teil Frieslands. Und lassen Sie unsere Herzen dadurch schneller schlagen. Wir, Andries und Catharina, begrüßen Sie gern in unserem Bed & Breakfast Elfstedenstate. Ein frisches, elegantes B & B im Herzen Frieslands, welches an der schönsten Straße im idyllischen Dorf Easterein liegt. In Easterein zu übernachten, ist schon ein wahres Anti-Stress-Erlebnis. Sie sind eigentlich nur am Genießen.

Von unserem B & B Elfstedenstate sind die Städte Bolsward, Sneek, Franeker und Leeuwarden auch nicht weit entfernt und somit auch mit dem Fahrrad gut zu erreichen. Bei uns finden Sie geräumige, moderne Themenzimmer, alle mit eigenem Badezimmer. Das Gebäude ist ein ehemaliges Käselager aus dem Jahr 1874. Es diente einst auch als Gasthof. Die Umgebung bietet schöne Rad-, Wander- und Segelrouten in Naturschutzgebieten. Drei Häuser weiter finden Sie ein gemütliches Restaurant mit beheizter Terrasse. Elfstedenstate, übernachten Sie im luxuriösen B & B in Friesland.

Elke kamer heeft een eigen sfeer en stijl

Onze kamers zijn met een knipoog naar de Friese Elfsteden ingericht. Elke kamer ademt daardoor haar eigen sfeer. De kamers hebben daardoor allemaal een eigen identiteit en look en feel! Daarbij hebben we veel oog voor detail en sfeervolle materialen.
Onze kamers hebben bij aankomst opgemaakte bedden, uw badkamer is voorzien van lekkere zachte handdoeken. U hoeft alleen maar de relaxen en te genieten.

Ferienwohnung

Ab € 295 pro Nacht

Themazimmer Workum

Ab € 85,- pro Nacht

Themazimmer Sneek

Ab € 90,- pro Nacht

Themazimmer Leeuwarden

Ab 65 (Einzelpreis) pro Nacht

Over ons

Wij ontvangen je graag in onze ‘ Herberg’. Een frisse, elegante accommodatie in het hart van Friesland. Sneek, Franeker, Bolsward en Leeuwarden zijn dichtbij! Gelegen aan de mooiste straat van het idyllische dorp Easterein. In 1874 is het voorhuis gebouwd als Herberg ‘de Nieuwe Doelen’ (1874) en als kaaskoopmanswoning (zolder). In 1929 heeft Pake Gerrit Veenstra het pand gekocht en had op de plek van de Herberg zijn timmerwinkel! De B&B hebben we in 2014 geopend en steeds een stukje verder verbouwd en ingericht. Als aannemers zoon (Andries) en interieurfreak (Catharina), kunnen we zeggen ‘ we hebben iets met verbouwen en inrichten. Architectuur en trends zeggen ons weinig. Persoonlijkheid, authenticiteit en sfeer des te meer. Van onze gasten horen wij dan ook vaak dat ‘het klopt’ en dat we oog voor detail hebben. Dat geeft ons voldoening. Een accommodatie moet verrassen, en leefbaar zijn. We houden van echt en van stoer, en Daarnaast zijn we gek op alles wat in Friesland te zien, te doen en te beleven is. We zetten de deuren weer voor je open, Je bent van harte welkom!

Prachtige landelijke locatie in vriendelijk lief dorpje. De kamers zijn zeer mooi en met als thema van de elfstedentocht ingericht. Met oog voor detail. Schaatsen als handvaten. Sneek is op een 15 minuten. Aardige mensen. Een echte aanrader.

Rick Indianenboek

Prachtige thema kamers. Zeer gedetailleerd en piekfijn afgewerkt.

Sietse Leffring

Wij hebben genoten! ook het restaurant om de hoek van de B&B is zeer aan te bevelen!

Wim en Winnie

Blijf op de hoogte

INSCHRIJVEN
INSCHRIJVEN

Arrangements

Umgebung

Routes

In 1874 al een herberg op deze plek: Herberg ‘de nieuwe Doelen’
Voormalig Herberg, kaaskoopmanswoning & Timmerwinkel

Toen ons pand nog geen B&B was… in 1874 werd dit pand gebout als kaaskoopmans woning (zolder) en als Herberg de Nieuwe Doelen (1874). Inmiddels is het pand 90 jaar in de familie Veenstra. In 1929 kocht Andries zijn overgrootvader het pand en bouwde de herberg die er zat om tot timmerwinkel… In de jaren 70 werd de voormalige schuur omgebouwd tot een grote timmerwerkplaats. Deze werkplaats is nu het deel waar onze gasten bij ons in de herberg slapen. Het pand heeft na bijna 80 jaar zijn herberg functie terug gekregen. Wel geheel verbouwd en gemoderniseerd. Met Catharina haar hospitality en styling achtergrond, en daarnaast de studie Vrijetijdskunde was de combi met de handige handjes van Andries snel gelegd. De voormalige timmerwerkplaats en kantoren werden omgeturnd tot B&B / Vakantiewoning. Deze keer gecombineerd met de Friese knipoog naar de Friese Elfsteden. Op de oude kaas zolder waar ooit de kazen lagen te rijpen, slaapt het gezin nu zelf.

Enthousiast?

DIREKT RESERVIEREN
Bedandbreakfast.nl
Van Eysingaleane 7
8734 GC Easterein
info@elfstedenstate.nl
0515 331998
App met ons