Neem contact op

van Eysingaleane 7, 8734GC, Easterein

knipoog op niveau naar de Friese Elfsteden

Map Icon

  • Overnachten in stijl
  • 0641004149

Escher arrangement | Fries Museum en dineren

Dit arrangement is helaas niet meer beschikbaar. informeer naar de mogelijkheden via 0641004149… 

Mooi arrangement in combi met Fries Museum en restaurant Noflik Easterein

M.C. Escher is een van de meest bekende kunstenaars van Nederland, maar wat niet veel mensen weten is dat hij uit Leeuwarden komt. Het Fries Museum brengt in 2018 een grootschalige tentoonstelling van zijn werk. Aan de hand van meer dan vijftig vroege en late originele prenten wordt zijn artistieke ontwikkeling van een technisch bekwame graficus tot een wereldberoemd kunstenaar zichtbaar. 

Het arrangement is inclusief toegangskaarten voor de Escher tentoonstelling in het Fries Museum! De M.C. Escher tentoonstelling in het Fries Museum is te zien t/m 28 oktober 2018!

Escher arrangement

  • 1x overnachting in de Leeuwarden kamer
  • 1x uitgebreid ontbijt
  • 1x driegangen diner in huiskamerrestaurant www.noflikeasterein.nl (exclusief drankjes)
  • 1x toegangskaart Fries Museum tentoonstelling: M.C. Escher

wie was M.C. Escher

Escher was een van de populairste kunstenaars van de twintigste eeuw. Zijn werk is uniek, en hij was een meester in het scheppen van kunst uit onmogelijke situaties en optische illusies. De tentoonstelling ‘Escher op reis’ in het Fries Museum begint in 1898, toen Escher werd geboren in het stadspaleis van Leeuwarden. Dit gebouw huisvest inmiddels het Keramiekmuseum Princessehof. Na zijn jeugd in Nederland reisde Escher naar de mediterrane zon en bergen in Italië. Bezoekers van de tentoonstelling kunnen zijn tekeningen van Italiaanse dorpen en donkere illustraties van het nachtelijke Rome uit deze periode bewonderen. In deze tijd begon Escher te experimenteren met bijzondere en ongebruikelijke perspectieven. Nadat hij uit Italië naar Nederland terugkeerde, zette hij zijn ervaringen om in het maken van complexe, wiskundige tekeningen en het scheppen van onmogelijke werelden. De iconische werken waarmee Escher roem en bewondering oogstte, vormen het hoogtepunt aan het einde van de reis.

Delen via:

  • Facebook
  • Twitter
DutchEnglishGerman