Super gastvrije B&B in mooi pand in minder bekend Friesland

Rated 5 out of 5
18 juni 2021

Voor ons nog een onbekend stuk Friesland: Easterein & de Greidhoek. Zeer onterecht, want een hele mooie omgeving. De B&B is een prachtig pand (oud kaaspakhuis/timmerfabriek) en Catharina is een fantastische gastvrouw. Ze denkt mee met haar gasten, zorgt voor een heerlijk ontbijt. De kamers zijn leuk gedecoreerd en heel netjes en schoon. Wij vonden de Leeuwarder kamer heel aangenaam. Jij kunt bij hen ook een sloep huren, wat wij dan ook gedaan hebben. Een leuke tocht naar Bolsward gevaren door een prachtig gebied van Natuurmonumenten met vele weidevogels.
In Juni ook veel kleintjes dus met de sloep rustig gevaren om hen niet te veel te storen. We waren ongeveer de enige die dag die hierdoor vaarden. Al hoewel geen echte vogelkenners, herkenden we de vele grutto’s uit duizenden. wat mooi om die zo veel te zien hier. ‘s avonds heerlijk gegeten bij Bergsma (1 minuut lopen vanaf de Elfstedenstate) wat ons verblijf helemaal af maakte. Bergsma heeft het karakter van een zeer oud dorpscafé met dito inrichting (echt een museum) maar echt een heerlijke kaart. Al met al is de Elfstedenstate een echte aanrader!

Folkert Sandberg

Heerlijke locatie

Rated 5 out of 5
6 mei 2021

Als je dan rust wil hebben dan zit je hier goed binnen een paar tellen zit je in de sloep op het water of loop je heerlijk in de natuurlijk een echte aanrader

Walter